Wat kun je allemaal doen?

Veel te doen

Een greep uit de vele mogelijkheden van activiteiten, culinaire verrassingen en retraîtes in en om het landgoed van Château en Gîtes de Bussolles. Het kasteel zelf herbergt groepen tot 15 personen. Met de gîtes erbij uit te breiden tot zo’n 26 personen. 

 

Inschrijven

Culinaire verwennerij

Culinaire verwennerij

att zou je denken van het een verblijf in Chateau de Bussolles gecombineerd met een “Culinaire Verwennerij” ervaring ?Het kasteel biedt niet alleen een prachtige locatie voor een ontspannen vakantie of retraite, maar het kan ook dienen als de ideale plek om culinaire avonturen te beleven.

Een greep uit de mogelijkheden:

  1. Privéchef en gastronomische diners: Château de Bussolles biedt de mogelijkheid om een privéchef in te huren die speciaal voor jouw groep gastronomische diners bereidt. Geniet van de heerlijke Franse keuken, bereid met verse lokale ingrediënten, in de prachtige eetzaal van het kasteel. Dit voegt een extra vleugje luxe en exclusiviteit toe aan je vakantie-ervaring.
  2. Kookworkshops en culinaire activiteiten: Voor degenen die graag hun culinaire vaardigheden willen verbeteren, kan het kasteel ook kookworkshops en culinaire activiteiten organiseren. Leer van een ervaren chef-kok hoe je authentieke Franse gerechten kunt bereiden en neem je nieuwe kennis mee naar huis om indruk te maken op vrienden en familie.
  3. Wijnproeverijen en wijngaardbezoeken: De regio rondom Château de Bussolles staat bekend om zijn uitstekende wijnen. Het kasteel kan privé-wijnproeverijen regelen in samenwerking met lokale wijngaarden. Breng een bezoek aan schilderachtige wijngaarden zoals Cave coopérative Union des Vignerons, domaine Grosbot Barbara; Domaine de la Croix Arpin, Le Domaine Ray of Saint Verny Vignobles en leer meer over de Franse wijntradities terwijl je geniet van heerlijke wijnen.
  4. Lokale gastronomische tours: Verken de culinaire schatten van de omliggende streek met gastronomische tours. Bezoek lokale markten, kaasmakerijen en ambachtelijke bakkerijen om de smaken van Frankrijk echt te ervaren.
  5. Picknicks en outdoor diners: Naast de gastronomische diners in het kasteel, kun je ook genieten van picknicks en outdoor diners in de prachtige natuurtuin van Chateau de Bussolles. Laat je verrassen door de combinatie van lekker eten en de adembenemende natuurlijke omgeving.

   Met deze culinaire verwennerij ervaring die Château de Bussolles te bieden heeft, verzeker je je gezelschap van een unieke en onvergetelijke vakantie-ervaring. Het geeft je de kans om niet alleen te genieten van de prachtige accommodatie en de serene omgeving, maar ook om je smaakpapillen te verwennen met de heerlijke smaken van de Franse keuken.

DIY retraites of geheel ontzorgd?

DIY retraites of geheel ontzorgd?

Heb je een idee voor een workshop en training en vind je het fijn als de locatie ook ‘gewoon’ meedoet? Op het landgoed van Château de Bussolles bestaat de mogelijkheid om een gepersonaliseerd programma voor een groepsretraite te ontwerpen. Naast het bieden van een prachtige vakantiebestemming voor groepen tot 26 personen, kan het kasteel samen met de gîtes ook dienen als een inspirerende omgeving voor een retraite die gericht is op persoonlijke groei, teambuilding of wellness. 

Er zijn vele mogelijkheden waarmee we je kunnen ontzorgen:

  1. Op maat gemaakte retraites: Château de Bussolles biedt de mogelijkheid om op maat gemaakte retraites te organiseren die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en interesses van een groep. Of het nu gaat om een teambuilding-retraite voor een bedrijf, een spirituele retraite voor individuen of een wellness-retraite voor ontspanning en vernieuwing, het landgoed kan een perfecte setting bieden.
  2. Inspirerende omgeving: Het kasteel en de omliggende natuur bieden een sfeer van rust en schoonheid, wat de perfecte setting is voor een retraite. De serene omgeving helpt deelnemers om los te komen van de dagelijkse beslommeringen en zich te concentreren op hun persoonlijke groei en ontwikkeling.
  3. Faciliteiten voor retraite-activiteiten: Château de Bussolles beschikt over verschillende faciliteiten die kunnen worden gebruikt voor retraite-activiteiten, zoals meditatieruimtes, yoga-ruimtes, conferentie-salons en buitenruimtes voor teambuildingactiviteiten. Dit stelt groepen in staat om een gevarieerd en diepgaand programma te creëren dat afgestemd is op hun doelen en interesses.
  4. Begeleiding en ondersteuning: Je hosts Hans en Jacqueline kunnen indien gewenst ook begeleiding en ondersteuning bieden bij het organiseren van je retraite. Of het nu gaat om het regelen van workshops, het verzorgen van de coaching of het verzorgen van maaltijden die aansluiten bij specifieke dieetwensen, het team van Château de Bussolles staat klaar om je te helpen.
  5. Verbinding en samenhorigheid: Een verblijf in Château de Bussolles kan de banden tussen deelnemers versterken en een gevoel van samenhorigheid creëren. De gezamenlijke ervaring van een retraite in zo’n prachtige omgeving kan diepe en blijvende herinneringen achterlaten bij de deelnemers.

   Ben je op zoek naar naar een unieke en inspirerende locatie voor een gezamenlijke vakantie- en retraite-ervaring? Het landgoed biedt niet alleen een prachtige accommodatie, maar ook alle mogelijkheden om een diepgaande en betekenisvolle retraite-ervaring te creëren die je deelnemers nog lang bij zal blijven.

Laat de adembenemende locatie je coach zijn

Laat de adembenemende locatie je coach zijn

Helemaal op maat gemaakt: hoe klinkt dat? Een verblijf in Château de Bussolles geeft de mogelijkheid om een gepersonaliseerde retraite-ervaring te creëren. Terwijl veel mensen bij vakanties denken aan ontspanning en plezier, biedt het kasteel inclusief de gites ook de ideale setting voor een verrijkende retraite met een groep van maximaal 26 personen.

Denk bijvoorbeeld aan:

  1. Gepersonaliseerde retraite-programma’s: wij bieden de mogelijkheid om op maat gemaakte retraiteprogramma’s te organiseren die zijn afgestemd op de behoeften en interesses van de groep. Of het nu gaat om yoga, meditatie, creatieve workshops, teambuildingactiviteiten of persoonlijke ontwikkelingssessies, de ruime en rustige omgeving van Château de Bussolles biedt de perfecte ambiance voor een betekenisvolle retraite-ervaring.
  2. Privékok en catering: Voor een echt zorgeloos verblijf kunnen gasten gebruik maken van de diensten van de hosts voor de catering. Dit maakt het mogelijk om te genieten van heerlijke maaltijden die worden bereid met lokale ingrediënten en aangepast aan de specifieke dieetwensen van de groep. Samen dineren in de authentieke eetzaal van het kasteel of lekker buiten, draagt bij aan een unieke en intieme retraite-ervaring.
  3. Inspirerende omgeving: Het majestueuze kasteel en de prachtige omgeving bieden een inspirerende setting voor diepgaande gesprekken, reflectie en groepsactiviteiten. De rustige natuur, charmante uitzichten en adembenemende landschappen creëren een ambiance die bevorderlijk is voor creativiteit en persoonlijke groei.
  4. Persoonlijke begeleiding: Het kasteel biedt de mogelijkheid om professionele begeleiders in te huren die kunnen helpen bij het organiseren van retraite-sessies en workshops. Deze experts kunnen een toegevoegde waarde bieden door hun kennis en ervaring te delen, en de groep te begeleiden bij het bereiken van hun persoonlijke doelen tijdens de retraite.
  5. Groepsactiviteiten en ontspanning: Naast de retraite-ervaring kunnen gasten ook genieten van diverse groepsactiviteiten en ontspanningsmogelijkheden in en rondom het kasteel. Denk aan wandelingen in de natuur, zwemmen in het zwembad, gezellige avonden bij een vuurje of het verkennen van nabijgelegen dorpjes en bezienswaardigheden.


   Kortom: er zijn veel unieke gelegenheden om samen met je groep van maximaal 26 personen een onvergetelijke en betekenisvolle tijd door te brengen in deze betoverende omgeving.

Verrassende retraites

Verrassende retraites

t

Een uniek en vaak over het hoofd gezien aspect van een verblijf in Chateau de Bussolles is de mogelijkheid om een volledig op maat gemaakt retraiteprogramma te organiseren. Terwijl de meeste mensen bij het huren van een vakantie- en retraitekasteel denken aan ontspanning en plezier met vrienden of familie, biedt Chateau de Bussolles ook de ideale omgeving om een retraite-ervaring te creëren die verrijkend en transformerend is.

Dit is een overzicht van de mogelijkheden:

 1. Persoonlijke ontwikkeling en groei: Chateau de Bussolles biedt niet alleen een prachtige locatie om te ontspannen, maar ook een rustige en inspirerende 1.omgeving voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Hans en Jacqueline zijn niet alleen je hosts, ze bieden je afzonderlijk of gezamenlijk ook een programma waarmee je de drukte van het dagelijks leven achter je laat en je richt op je eigen welzijn en zelfontplooiing.
 2. Op maat gemaakte retraiteprogramma’s: Het kasteel biedt de mogelijkheid om een op maat gemaakt retraiteprogramma te ontwerpen dat volledig is afgestemd op de behoeften en interesses van de groep. Of het nu gaat om yoga- en meditatiesessies, creatieve workshops, teambuildingactiviteiten of spirituele begeleiding, alles kan worden georganiseerd om de retraite-ervaring te verrijken.
 3. Verbinding met de natuur: Château de Bussolles is omgeven door prachtige natuurlijke landschappen. Het biedt de ideale omgeving om in contact te komen met de natuur en de helende kracht ervan te ervaren. Gasten kunnen genieten van wandelingen in de bossen, meditatiesessies in de tuinen en momenten van bezinning bij de nabijgelegen vijver.
 4. Culinaire verwennerij: Een ander aspect waar mensen vaak niet aan denken bij een retraite-ervaring is de culinaire verwennerij. Het kasteel kan catering verzorgen met heerlijke lokale gerechten die de zintuigen prikkelen en bijdragen aan een gevoel van welzijn.
 5. Ruimte voor gemeenschap en verbinding: Het landgoed met het kasteel en de gîtes biedt voldoende ruimte voor groepen tot 15 personen om samen te zijn en verbinding te ervaren. Samen genieten van maaltijden, activiteiten ondernemen en delen van persoonlijke ervaringen kan leiden tot versterking van diepgaande en waardevolle verbindingen onderling.
 6.  Wat we zelf heel speciaal vinden, is een bruiloft op het landgoed. Hoe fijn is het om je gezelschap niet al te ver te laten reizen, een lang weekend te feesten en zeker te weten dat je hosts precies begrijpen wat jouw speciale dag nodig heeft. 

Een verblijf in Château de Bussolles is dus veel meer dan alleen een vakantie met vrienden of familie; het biedt de mogelijkheid voor een transformerende retraite-ervaring. Het kasteel is de perfecte plek om persoonlijke groei, verbinding met de natuur en gemeenschap te omarmen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden, mocht je deze bijzondere ervaring willen omarmen.